Αμέσως μετά την πορεία του Πολυτεχνείου στα Χανιά, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελευθερίου Βενιζέλου-Σούδας οργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη. Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του καφενείου «Πάτερου» στις Μουρνιές, καθώς το εσωτερικό αποδείχθηκε μικρό για την προσέλευση του κόσμου. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Βενιζέλου-Σούδας, Γιώργος Περουλάκης.
Ο Παύλος Πολάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εισήγησής του στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις της ΝΔ, που οδήγησαν το Δημόσιο σύστημα υγείας σε μαρασμό σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είχε στηριχθεί. Σε αντιπαραβολή, θύμισε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης που ενίσχυσε την Υγεία με δομές και με ανθρώπους.
Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στη μαγική εικόνα ανάπτυξης που παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μια ανάπτυξη με γυάλινα πόδια που στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά σε μια καλή τουριστική σεζόν. Από την μικρή αυτή ανάπτυξη ελάχιστα ωφελούνται τα λαϊκά στρώματα και ο κόσμος της εργασίας.
Οι πολιτικές της ΝΔ ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και αφήνουν τις μικρές και μεσαίες στη μοίρα τους. Ιδιαίτερα μάλιστα πλήττονται οι μικροί αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καθώς η ακρίβεια εκτίναξε τις τιμές των αγροεφοδίων, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών.
Στη συνέχεια, στηλίτευσε τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς που παρατηρούνται στη διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι μόνο οι απευθείας αναθέσεις των υπουργείων είναι ισόποσες με την ετήσια δαπάνη υγείας του ΕΟΠΠΥ. Υπενθύμισε βέβαια το τείχος σιωπής που σήκωσαν τα συστημικά ΜΜΕ για τα φαινόμενα διαφθοράς.
Ο Παύλος Πολάκης βεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την υγεία και την οικονομία. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις σε νόμους και θεσμούς. Ως παράδειγμα ανέφερε την κατάσταση της δικαιοσύνης που χειραγωγείται ανενδοίαστα από την κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα που παραμένει στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων.
Τέλος, απηύθυνε προσκλητήριο ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς πρόκειται για την πολιτική δύναμη που μπορεί και θέλει να αντιμετωπίσει τη ΝΔ. Στόχος είναι να αντιστοιχηθεί η απήχηση του κόμματος σε ψήφους με την οργανωτική του δυνατότητα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η π. βουλεύτρια Βάλια Βαγιωνάκη, ο π. βουλευτής Βασίλης Πενταράκης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ανδρέας Παπανδρέου και πολλά μέλη της Ν.Ε.