Της Βαρβάρας Περράκη
Σκέφτομαι ότι όσοι ενοχλούνται ακόμα με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», δεν ενοχλούνται που έχουμε κυβέρνηση Βορείων προαστίων, που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως σχεδιάζεται ήδη;
Ευρωπαϊκή χώρα εν έτει 2021, η Ελλάδα, με τον ιό που δεν είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού, παρά μόνο με τον αριθμό των θανάτων… Έτσι γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Μεσαίωνας… Βack to the past ολοταχώς!
Προχθές, η κα Κεραμέως, αυτή του μονολόγου που νομίζει διάλογο, αυτή που κατέβηκε στο λαό εδώ στα Χανιά με τις μικρές φιέστες ανά σχολείο, αυτή που ονειρεύεται μόνο ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια γιατί δεν έχει σχέση με το δημόσιο παρά μόνο ως υπουργός που πληρώνεται από τον ελληνικό λαό, αυτή λοιπόν απείλησε με αγωγές τους εκπαιδευτικούς. Η ίδια που θα αφήσει τόσους μαθητές έξω από τα πανεπιστήμια, κόπτεται υποκριτικά για τις εξετάσεις.
Τη Δευτέρα, με το θέμα της έκθεσης των πανελληνίων, απευθυνθήκαν στους νέους και τους ζήτησαν προτάσεις για δράσεις για… ένα καλύτερο μελλον! Για γέλια και για κλάματα σε όλα τα επίπεδα δηλαδή. Τόση ευαισθησία κι ανθρωπιά. Ας διαβάσει καλύτερα καμιά έκθεση να δει τι γράφουν και τι ονειρεύονται τα παιδιά. Πάντως, δεν έχουν τα ίδια «ιδιωτικά» όνειρα με τους δήθεν άριστους των πληρωμένων σπουδών.
Και τέλος, αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι σίγουρα από τον Σείριο… αλλά από άλλον πλανήτη, εντελώς!