Του Μανόλη Χατζηπαναγιώτου
Τα ενημερωτικά sites και οι εφημερίδες έχουν γεμίσει δάκρυα και φρίκη για τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν. Στο αεροδρόμιο της Καμπούλ συνωστίζονται χιλιάδες άνθρωποι για να βρουν μια θέση σε οποιοδήποτε αεροπλάνο, όπου και να πηγαίνει. Κάποιοι άτυχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν καν στο αεροδρόμιο γιατί πυροβολήθηκαν από τους Ταλιμπάν. Κάποιοι μπήκαν στο αεροδρόμιο αλλά ποδοπατήθηκαν από το πλήθος. Οι περισσότεροι απλώς συνωστίζονται μάταια. Τη συγκίνηση των ξένων ανταποκριτών κορυφώνουν οι τραγικές μάνες που παραδίδουν τα παιδιά τους στους Αμερικανούς και Βρετανούς πεζοναύτες πάνω από το φράχτη. Χάνουν τα παιδιά τους για να έχουν την ελπίδα ότι θα διασωθούν. Τουλάχιστον εκεί οι φράχτες δεν είναι τόσο ψηλοί. Τουλάχιστον εκεί κάποιοι ξένοι φαντάροι σκύβουν και τα παίρνουν.
Στην Ελλάδα όμως τα ΜΜΕ έχουν και καλά νέα, μακριά από τη φρίκη της Καμπούλ. Ο κος Χρυσοχοΐδης και ο κος Παναγιωτόπουλος, υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Άμυνας αντίστοιχα, επιθεώρησαν τον φράχτη του Έβρου και τον βρήκαν μια χαρά. Μας βεβαίωσαν μάλιστα ότι σύντομα θα επεκταθεί. «Ο φράχτης όμως δημιουργήθηκε για να μας δίνει την ευχέρεια να διαχειριζόμαστε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο», λένε. Η Νέα Δημοκρατία καμαρώνει: «Ετσι υπερασπιζόμαστε πρωταρχικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας».
Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Όταν οι Αφγανοί προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη που οδηγεί προς την πίστα του αεροδρομίου της Καμπούλ υπάρχει μια ανθρωπιστική κρίση. Όταν αντίθετα προσπαθούν να καβαλήσουν τον φράχτη του Έβρου, τότε είναι εισβολείς.
Όταν τους κυνηγούν οι Ταλιμπάν είναι απλοί άνθρωποι που θέλουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όταν οι ίδιοι άνθρωποι χτυπήσουν την πόρτα της Ευρώπης, τότε γίνονται φανατικοί φονταμενταλιστές που απειλούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Ο φράχτης είναι πανύψηλος. Δεν τον περνάς, ακόμη κι αν είσαι ο Αντετοκούμπο. Αυτό είναι το μόνο του μελανό σημείο από ό,τι φαίνεται. Γιατί τι θα γίνει αν επιχειρήσει να μπει ένας Αφγανός που είναι ταλεντάρα στο μπάσκετ και «φάει πόρτα» στα σύνορα. Μια λύση, λέμε τώρα, θα ήταν να διοριστούν (μαζί με τους 400 συνοριοφύλακες) και καμιά ντουζίνα προπονητές-σκάουτερς που θα τσεκάρουν τους «εισβολείς». Αν είναι δίμετροι και βάλε θα παίζουν ένα μονό να δούμε τι πουλιά πιάνουν. Παρομοίως και για άλλα αθλήματα. Στην περίπτωση που «κάτι λένε» θα ακολουθεί βάπτισμα και γραμμή για το διαβατήριο.
Ο φράχτης έχει ενσωματωμένη πολλή τεχνολογία. Το σύστημα (θερμικές κάμερες, drones, ρομπότ κ.ά.) έχει κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Καμαρώνουμε. Με τα χεράκια μας το φτιάξαμε, είμαστε άξιοι. Στοίχισε λένε 3 δισ. ευρώ. Σιγά τα λεφτά! Σιγά μην τα ξοδεύαμε για γάλατα, σκηνές, τετράδια και εμβόλια. Με 3 δισ. ευρώ γλιτώνουμε και τη φασαρία με τις ΜΚΟ, τα σχολεία κ.τ.λ.
Οι ισλαμιστές όμως, παρότι ακόμη εγκλωβισμένοι στην Καμπούλ, έβαλαν σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο. Για να δοκιμάσουν τα επίπεδα ασφάλειας της χώρας έστειλαν μια κούκλα ονόματι Αμάλ να εισβάλει πρώτη. Τάχα μου είναι μια κούκλα-προσφυγοπούλα που διασχίζει τα σύνορα στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ. Σε ποιον τα πουλάν αυτά; Ευτυχώς την μπλόκαραν Έλληνες πατριώτες στα Μετέωρα. Ο Δήμος, η Εκκλησία και διάφοροι αξιωματούχοι και τοπικοί φορείς κήρυξαν την κούκλα ανεπιθύμητη. Τι γενναίοι! Ευτυχώς γιατί λίγο ακόμη και θα περνούσε τις Θερμοπύλες και θα απειλούσε την πρωτεύουσα.
Ο φράχτης, οι φράχτες γενικώς θα λέγαμε, συμβάλλουν και στη διεθνή ειρήνη. Ας δούμε για παράδειγμα τι γίνεται στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Επί μήνες τσακωνόμασταν για την Κύπρο, για τα πετρέλαια, για την υφαλοκρηπίδα, για την Αγια-Σοφιά κ.ά. Τώρα ξαφνικά ως υπεύθυνοι ηγέτες ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν μπροστά στον εξ Ανατολής κίνδυνο μονοιάσανε και συνεννοηθήκανε. Είδανε κι αποείδανε και δώσανε τα χέρια σαν άντρες. Κι άμα αλλάξαμε και μια κουβέντα παραπάνω, όσα είπαμε νερό κι αλάτι. Κι άμα έριξες ρε φίλε και καμία μπόμπα παραπάνω στη Συρία, στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ ή όπου αλλού, δεν βαριέσαι, αυτά συμβαίνουν. Συμφωνήσανε λοιπόν ότι είναι πρόθυμοι να υποδεχθούν χιλιάδες πρόσφυγες στις χώρες των άλλων. Τουρκμενιστάν, Ιράν, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν και όλες οι χώρες που τελειώνουν σε «-αν», μπορούν να υποδεχθούν με ασφάλεια πρόσφυγες και η Ελλάδα και η Τουρκία θα τους συμπαρασταθούν ηθικά με τον πιο απόλυτο τρόπο.
Όσο όμως η πατρίδα κλυδωνίζεται, τα νοσοκομεία φούλαραν δυστυχώς και πάλι με ασθενείς covid. Αυξήθηκαν και οι διασωληνώσεις, πιέζεται το ΕΣΥ, δυστυχώς πεθαίνουν ακόμη και νέοι άνθρωποι. Ο ιός δεν πέρασε βέβαια από κανέναν φράχτη, ούτε δάμασε τα κύματα του Αιγαίου. Περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί με το οποίο υποδεχθήκαμε τον τουρισμό. Περάστε κόσμε. Γι’ αυτό και το πρόβλημα θέριεψε σε Αθήνα, Κρήτη και νησιά. Καλώς ήλθες δολάριο.
Κι εδώ όμως υπάρχει η λύση. Η κυβέρνηση θα είναι αυστηρή με τους ανεμβολίαστους. Αρκεί να μην είναι τουρίστες. Αφού περάσαμε καλά ο ένας απάνω στον άλλο, τώρα προσοχή να μην μπει κανένας ανεμβολίαστος στην καφετέρια. Μικρή μερίδα ανεμβολίαστων βέβαια έχουν σοβαρούς και εθνικούς λόγους για να μην εμβολιάζονται. Φοβούνται μην αλλοιωθεί το ελληνικό DNA και μας βάλουν τσιπάκια. Αυτοί τον Σεπτέμβρη θα καραδοκούν έξω από τα σχολεία για να μην μπουν τίποτα Αφγανάκια που είναι ανεμβολίαστα!
Με λίγα λόγια η χώρα θα είναι θωρακισμένη από παντού.
*Ακολουθήστε το Cretanleft στο facebook